FLYBALL: LEUKE ACTIVITEIT MET JE HOND

BuzzJump

Sinds ik mijn lieve hond Hachi heb, vind ik het super om activiteiten samen met haar te doen. Ik wil haar genoeg uitdaging bieden en zorgen dat ze alle aandacht krijgt die ze verdient. Sowieso is het echt goed om samen met je hond veel te doen, de band tussen jou en je hond wordt hier alleen maar hechter van. In dit blog vertel ik jullie meer over een activiteit die ik sinds een paar maanden met haar doe: Flyball.

Wat is Flyball?
Flyball is een actieve hondenactiviteit die officieel uit Amerika komt.  Het is een sport die je samen doet: de hond en de baas. Als ‘baas’ stuur jij de hond aan. Vaak zijn er in totaal ongeveer 6-8 honden in één team. Samen met hun baasje voeren zij dan de activiteit uur. De honden lopen in de vorm van een estafette.

Flyball-dog-4e52cf7728040_hires

Hoe werkt het?

Samen met je hond ga je in teamverband werken: dit is een groot voordeel. Je bent zelf ook in beweging, want jij moet samen met de trainers je hond aanwijzingen geven.

Er staat een trainer bij de bak waar de ballen uitkomen. Jij moet ‘Poot!’ zeggen en je hond moet dan met zijn poot op het apparaat drukken. De bal komt eruit en de hond springt over vier hindernissen. De bal is tijdens deze training de beloning en ik merk aan Hachi dat ze altijd erg trots is dat de dan de bal in haar bek heeft. Het is  wel belangrijk dat je de hond goed bij je houdt, het kan namelijk wel eens tot ruzies leiden omdat honden het als een soort prooi zien, Aan het eind brengt de hond de tennisbal naar de emmer toe en je gaat weer samen in de rij staan voor de volgende ronde.

Je kunt Flyball doen op verschillende niveaus, op dit moment zit ik samen met Hachi in de beginnerscursus. Hierbij kun je doorgroeien naar wedstrijdniveau, wat misschien nog wel gaat gebeuren met zo’n kanjer als Hachi! Wat ik vooral heel leuk vind, is dat ze echt heel erg enthousiast wordt.

DSC_0264

Hachi in actie op het strand. In dit geval geen Flyball, maar wel met de bal!:)

 

Is het leuk voor mijn hond?

Ik zou gewoon even een proeflesje volgen, vaak kan dat wel bij hondenscholen. Even kijken of jouw hond het leuk vindt. Ik merkte bij mijn hond Hachi dat ze het gelijk al erg leuk vond.  Ze is dan heel enthousiast, blaft veel en wil zo snel mogelijk weer een bal ophalen. Je hond moet wel gek zijn op ballen, dat is immers de beloning. Bij Flyball geef je geen snoepjes aan de hond. Kom je uit de regio Den Haag/Delft/Rotterdam? Dan is KC de Hofstad een aanrader: http://www.kcdehofstad.nl

Alvast veel plezier!

 

Bronnen: highdrivedogs.com, kcdehofstad.nl, pxleyes.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s