STEDENTRIP: GEZELLIGHEID IN GENT

Gent_pano

Afgelopen weekend ben ik naar Gent geweest samen met mijn vriend. Echt waar: Gent heeft mijn hart gestolen, ook het hart van mijn vriend trouwens. Eerder ben ik in Brussel en Antwerpen geweest, maar Gent is toch totaal weer anders..

Mijn vriend en ik wilden Valentijn graag vieren door er samen even lekker tussenuit te gaan. Lekker met de auto even weg, dus niet te ver weg. Parijs, Antwerpen en Brussel hadden we al bezocht en ik had al vaker wat gehoord over het Belgische Gent en Brugge. In België voelt alles toch weer altijd even anders: de mensen, de sfeer, de taal.. Brugge was helemaal uitverkocht (blijkbaar ging iedereen daar heen met Valentijn) dus besloten we om naar Gent te gaan. Achteraf de beste keus ooit!

Op zaterdag 14 februari kwamen we aan in het hotel waar we zouden verblijven: Novotel Gent, midden in het centrum! Een mooi hotel, goede service en zelfs een privésauna. We liepen door de stad, langs de vele winkels. Het leuke aan het winkelen, was dat geen straat hetzelfde was. In Antwerpen zie je toch ook heel veel de bekende ketens, in Gent zie je ook wat meer onbekende winkels. Omdat het Valentijn was, was er bij de plaatselijke Ici Paris 20% korting: altijd fijn! Ik kocht daarom een van mijn favoriete parfums: Dior- Pure Poison. De parfum is daar goedkoper dan in Nederland, dus dubbel voordeel.

Na het winkelen besloten we ergens een heerlijk Belgisch patatje te eten bij een frietkot (daar hadden we echt zin in:). We gingen lekker ergens buiten zitten op een bankje voor het prachtige kasteel Gravensteen. We verwonderden ons over het kasteel en onze fantasieën namen ons mee naar de Middeleeuwen. Indrukwekkend is het, midden in de stad.

Gravensteen_(Gent)_MM

Zaterdagavond in Gent is echt gezellig; overal zitten mensen buiten te genieten op een terrasje, uiteten of ze drinken een biertje bij het plaatselijke bierhuis. Gent heeft mooie bruggetjes en grachten en een historisch centrum (waardoor ik me stiekem ook snel thuis voelde, het leek op Delft!) Bovendien is het zo schoon, er staat ook echt op elke hoek een prullenbak, iets waar ze in Nederland nog wat van kunnen leren.

Gent

Wij gingen net zoals vele andere Gentenaren gezellig samen zitten aan het water met een fles wijn erbij. In de avond is Gent nog mooier: een prachtige verlichting siert de stad. Echt romantisch, lekker samen zitten en de mooie stad bekijken. Oude, klassieke, gekleurde huisjes: geen een is hetzelfde. Na deze fijne avond nog even in de sauna in het hotel en lekker slapen, op naar de volgende dag in Gent!

gentverlicht_gent5

De stad heeft een gemoedelijke en bourgondische sfeer die je overal merkt. Toen we zondag wakker werden en uit het raam keken verlichtte de zon de oude straatjes van Gent. We gingen vandaag nog heerlijk door de stad wandelen en genieten. Langs het water zaten Gentenaren en toeristen te genieten van de zon. Met het bekende flesje wijn, met bier en veel gezelligheid. Het was prachtig weer die dag en het was super om in Gent te zijn.

Gent3

Natuurlijk gingen we niet weg voordat we de plaatselijke delicatessen probeerden: de ‘Gentse neuzen’ en ‘Sneeuwballen’. Een jongen achter de wagen met Gentse neuzen zei: ‘Je bent niet echt in Gent geweest, als je Gentse neuzen niet hebt geprobeerd’. En dat lieten we ons natuurlijk geen tweede keer zeggen. De Gentse neuzen waren gevuld met een  frambozen/aardbeienvulling: lekker, maar wel erg zoet. De Sneeuwballen vonden mijn vriend en ik niet zo: een soort roomvulling, niet lekker: je moet ervan houden.

sneeuwballen_5161

Sneeuwballen

Gentse neuzen

Gentse neuzen

Toen we wegreden uit Gent die zondag, wisten we allebei dat het zeker niet de laatste keer zou zijn dat we hier waren geweest. Want Gent heeft een bepaalde charme, iets historisch en bovendien iets heel gezelligs. Eigenlijk is Gent net zoals Delft: een stad met de gezelligheid van een dorp. Toeristisch, maar toch authentiek. Gent, we gaan je zeker vaker bezoeken.

Bronnen afbeeldingen: Gentevents.be, streekproduct.be, wikipedia, visitgent.be

Advertenties

Een gedachte over “STEDENTRIP: GEZELLIGHEID IN GENT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s