5 DECEMBER: PAKJESAVOND

Vandaag is het 5 december wat betekent dat waarschijnlijk ook jij vanavond (of morgen) Sinterklaas viert. Het is nu nog vroeg, waarschijnlijk begin je net met werken, maar ik laat je alvast in de sfeer komen πŸ™‚ Want waarom is pakjesavond ook alweer zo gezellig?

SAMEN ZIJN

Je bent op deze dag gezellig samen met familie en vrienden om samen Sinterklaas te vieren. Het mooiste is dat je deze dag tijd voor elkaar maakt. Samen maak je er een gezellige avond van, dat is toch het mooiste cadeau?

CADEAUS

Om dan toch even verder te gaan met cadeaus: dit is natuurlijk een bijkomend voordeel deze avond:) Je krijgt deze avond leuke cadeautjes die je graag wilde hebben of juist helemaal niet had verwacht. Zelf vind ik het allerleukste om cadeautjes te geven. Het zoeken naar cadeaus, het inpakken… lekker shoppen!

Pakjesavond-1

 

 

 

 

 

 

GEDICHTEN SCHRIJVEN

Hoe leuk is het om surprises te doen met een gedicht? Gedichtenstress?Het laatste woord kan je altijd wel vervangen voor iets anders. Er zijn leenwoorden die je altijd kunt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een zin hebt die eindigt met uit Spanje… en je weet niet goed hoe je tweede zin daar op kan rijmen gebruik dan bijvoorbeeld met veel franje. Of uit zee… o jee.. Je kan er altijd wel iets mee, wees creatief:) Wat voor mij altijd werkt is de naam van de persoon opschrijven en vervolgens allemaal woorden schrijven om de naam heen die op die persoon slaan. Dan krijg je altijd wel iets leuks/persoonlijks. Zorg voor leuke grapjes in het gedicht die herkenbaar zijn voor zowel de persoon als de familie/vrienden die erbij zijn. Laatste tip: zorg dat het gedicht makkelijk leesbaar is, anders kunnen zinnen heel anders eruit komen. Β Steek er moeite in en tover een lach op de gezicht van diegene die het leest; dat is toch het meeste waard?

pakjesavond

AL DAT LEKKERS…

Bij Pakjesavond horen natuurlijk ook veel lekkere dingen; pepernoten, kruidnoten, taaitaaipoppen.. Eet ze vooral voordat ze weer een tijdje naar Spanje verdwijnen! Vandaag mag het.. Β Ook warme chocolademelk associeer ik met Sinterklaas, gezellig. Wij drinken met de familie altijd warme chocolademelk met Baileys: echt een aanrader!

h-chocolate

 

 

 

 

 

 

HOOR WIE KLOPT DAAR KINDEREN?

Zijn er nog kleintjes in de familie/vriendenkring? Zo schattig als er wordt gebonkt op de deur en je de rode wangen van de kindjes ziet. De spanning die ze voelen om vervolgens gezellig met Sinterklaas alles door te nemen. Samen zingen en vervolgens gezellig de cadeautjes uitpakken!!

LAST-MINUTE STRESS?
Heb je nog stress omdat je niks kan vinden of omdat je er geen tijd voor had? Gelukkig heb je vandaag nog snel even de tijd om iets te halen! Verder zijn er extra koopavonden (mocht je het zaterdag/zondag vieren). Daarnaast gaan online bestellingen in deze tijd sneller. Een leuke groupon/vakantieveilingenbon blijft natuurlijk ook altijd leuk!

Geniet vanavond of dit weekend van Sinterklaas vieren!

cb60d38d06560685ef315df052a0d530

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen: leeuwarden.run2day.nl, trnd.com, girlscene.nl, venere.com,Β teaoholic.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s