KERSTMARKTEN DUITSLAND: GEZELLIG DAGJE WEG

kerstmarkt-dld-dusseldorf-plein-sneeuw_755_419_80_int_c1_c_c

Het is november en dat betekent dat het einde van deze maand de kerstmarkten volop beginnen…  Op deze manier maak je de donkere dagen voor kerst toch nog heel gezellig!

Al vanaf toen ik klein was bezoek ik de kerstmarkten van Duitsland. Als ik hier aan denk, denk ik aan gezelligheid, kerst, sneeuw, bratwurst, mooi versierde kraampjes en… glühwein!  Het is zeker de moeite waard om voor de kerstdagen een kerstmarkt te bezoeken. Zelf heb ik ook wel eens kerstmarkten in Brussel en Parijs meegemaakt, maar ik denk dat ze in Duitsland toch wel de mooiste (en meeste!) hebben.

hamburg3

 

 

 

 

 

 

 

Door het bezoeken  van een kerstmarkt kom je al lekker in de sfeer en ze verkopen er vaak mooie, handgemaakte kerstartikelen. Daarnaast zijn er volop kraampjes met delicatessen waar je gezellig in typische kerstblokhut iets kunt drinken en warm worden. De sfeer die je voelt zorgt er voor dat je kerst eigenlijk alvast beleeft. Want de dagen gaan eigenlijk altijd een beetje te snel voorbij vind ik zelf:)

Schermafbeelding-2013-09-11-om-12.09.57

 

 

 

 

 

 

Op dit moment zijn er veel aanbiedingen van kerstmarkten en ik zou hier zeker gebruik van maken. Als je met de auto gaat, zijn het vaak aanbiedingen met hotelovernachtingen. Zou ik zeker doen, want eigenlijk is één dag heen en weer altijd wel kort. Als je langer kunt blijven, zou ik dat zeker doen! Verder zijn er veel aanbiedingen voor een dagje naar een kerstmarkt met de bus. Dit is natuurlijk ook prima te doen en bovendien erg gezellig in de bus. Als je ervoor kiest om een dagje te gaan, dan zou ik toch kiezen voor de steden die wat dichterbij liggen zoals Oberhausen, Düsseldorf en Dortmund. Anders heb je vaak wat minder tijd daar, of je bent echt helemaal gesloopt na zo’n dag haha.

media_xl_3979477

 

 

 

 

 

 

Zelf ben ik o.a. geweest in Düsseldorf, Aachen, Dortmund, Essen, Duisburg, Köln en Münster. Van Düsseldorf herinner ik me dat dit veel kerstmarkten waren door de hele stad! Bij sommige markten betaal je entree, maar dit is het vaak ook waard. In Keulen heb je ook echt mooie kerstmarkten en in Berlijn heb je zelfs 26 kerstmarkten(!)

kerstmarkt-basel-evenement-basel-5p-event10400c-0

 

 

 

 

 

 

 

Ga ook gezellig naar een kerstmarkt en combineer dit met bijv. een stedentrip als je langer blijft. Heel gezellig! Denk aan heerlijk warm worden bij een open kampvuur, waarbij je op de achtergrond een kerstkoor hoort zingen. De winterse blokhutten zorgen ervoor dat je een typisch ‘vakantiegevoel’ krijgt. Ondertussen neem je een slok van je Glühwein en voel je je warm van binnen worden. Samen geniet je met je vriend(in) of familie en koop je alvast leuke cadeaus voor onder de boom. Ben jij al overtuigd? 🙂

Hierbij een paar foto’s hoe gezellig zo’n kerstmarkt kan zijn! Dit is 2 jaar geleden (ik sta erop met de paarse jas 🙂 )

kerstmarkt 1 kerstmarkt 2

 

 

 

 

 

 

 

Ken jij een kerstmarkt die zeker de moeite waard is om te bezoeken? Deel het met ons!

 

Bronnen: kerstmarkten.nl, duitse-kerstmarkten.eu, ticketspy.nl, hln.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s