DE HERFST BEGINT:TIPS TEGEN VERKOUDHEID

verkoudheid

Helaas, het is nu echt zo ver: de herfst is begonnen. Dit seizoen neemt de nodige kwaaltjes met zich mee, waaronder verkoudheid. Ik zelf ben ook alweer aardig aan het snotteren. Lees hier tips om die vervelende verkoudheid te voorkomen! 

Hoe komt het eigenlijk dat je in het najaar meer verkouden bent dan in de zomer? Je bent in het najaar meer binnen dan in de zomer en het huis wordt minder gelucht. Virussen kunnen zich hierdoor makkelijker verspreiden dan in de zomer.  Daarnaast is het zo dat de kou je bovenste luchtwegen nauwer maakt, waardoor het immuunsysteem minder goed werkt. Verkoudheid is een onschuldig virus, maar je kunt er behoorlijk ziek van zijn door alles wat erbij komt kijken. Merk jij ook dat je verkouden aan het worden bent? Lees deze tips en zorg dat de verkoudheid niet erger wordt!

verkouden_vrouw_herfst_507x338

 

 

 

 

 

 

 

DRINK VEEL WATER! 

Door veel water te drinken hydrateer je je lichaam waardoor overtollig slijm afgevoerd kan worden. Drink vooral geen koffie en alcohol, want dit onttrekt juist vocht uit je lichaam.

tumblr_l7q7uaAhlK1qzh5j8o1_500_large

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GORGELEN MET EEN ZOUTOPLOSSING

Het is niet lekker, maar het werkt wel goed: even gorgelen! De verkoudheid krijgt minder de kans om door te zetten, omdat je slijm wegspoelt en je het water uit je keelweefsel onttrekt.

VITAMINE C

Deze vitamine kan je niet de verkoudheid helpen voorkomen, maar het helpt wel om te zorgen dat de verkoudheid stopt. Een bron van vitamine C is de sinaasappel, maar eet deze NIET tijdens de verkoudheid. Waarom? De sinaasappel irriteert en verslijmt je luchtwegen, waardoor de verkoudheid juist erger wordt! Drink in plaats daarvan rozenbottelthee, braamthee of groene thee.

KIPPENBOUILLON

Maak even lekker een kippenbouillon, dit is een echte oppepper als je verkouden bent! Deze bouillon werkt namelijk ontstekingsremmend. Zelf doe ik er ook nog lekker wat verse pepers doorheen of sambal, zodat het allemaal wat beter loskomt.

OPVALLEND: NIET JE NEUS SNUITEN!

Het schijnt beter te zijn om je neus niet te snuiten tijdens je verkoudheid, wel een heel opvallende tip toch? Je kunt beter je neus ophalen dan je neus snuiten (bah, ik heb er altijd zo’n hekel aan als mensen dat doen). Als je veel en hard je neus snuit, heb je kans dat je voorhoofdsholtes gaan ontsteken  omdat ze vol lopen.

artikel-verkouden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HUH? KNOFLOOK?

Ja echt, knoflook eten zorgt ervoor dat je sneller van je verkoudheid afkomt. Doe dus lekker wat extra teentjes knoflook door je gerecht!

RELAXEN: STOOMBAD

Kom tot rust in een heerlijk stoombad met tijm of eucalyptus. Dit zorgt ervoor dat je luchtwegen worden verruimd en het vermindert je hoest.

stoombad-tips

 

 

 

 

 

 

 

RUSTIG AAN MET SUIKER

Wees zuinig met suiker, je bent namelijk extra vatbaar voor ziektes als je veel suiker eet.

Best handige tips toch? Ik wist ze ook niet allemaal! Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om wat vaker je handen te wassen en zo weinig mogelijk dingen aan te raken in de trein: een bron van bacteriën!  Succes allemaal met deze tips, we moeten helaas weer even wachten tot de zon weer te zien is.

Bronnen: optimalegezondheid.com, plazilla.com, gezondheidsnet.nl, beautyman.nl, 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s