DIERENDAG 4 OKTOBER

logo2

Morgen is het 4 oktober wat betekent dat ik samen met de dieren jarig ben: het is Dierendag! Maar hoe is Dierendag eigenlijk ontstaan?

Tijd om de dieren op dierendag wat extra te verwennen! Natuurlijk geef je ze elke dag al een beetje liefde, maar vandaag net een beetje meer. Verras ze met hun favoriete eten, een extra lange wandeling of samen veel spelen.  Maar hoe komt het eigenlijk dat het op 4 oktober Dierendag is? Zelf ben ik jarig op 4 oktober en ben eigenlijk wel nieuwsgierig waar het vandaan komt. Volgens mij is het geen toeval dat op die dag geboren ben, aangezien ik een echte dierenliefhebber ben.

GESCHIEDENIS DIERENDAG
Het idee van Dierendag is bedacht in 1927 door Ilse Winter uit Tsjechië. Zij stelde voor aan de Internationale Dierenbescherming om een dag extra aandacht te geven aan dieren. De organisatie was het hier mee eens en koos uiteindelijk 4 oktober uit als Werelddierendag. Deze datum werd gekozen als eerbetoon aan Franciscus van Assasisi. Dit was een religieuze man die en zwak had voor de zwakkeren op de wereld.  Hij gaf zieke mensen en zwervers aandacht, maar daarnaast ook natuur en dieren. Hij stierf op 4 oktober, vandaar dat sinds 1930 elk jaar op 4 oktober Dierendag gevierd wordt.

UNIVERSITEIT MAASTRICHT LAAT LABRADORS LIJDEN

Geniet van deze leuke dag extra van je dier en laten we ook denken aan de dieren die het minder goed hebben. Denk bijvoorbeeld aan de labradors die door de Universiteit Maastricht gebruikt worden als proefdieren. Nadat ik en vele andere dierenliefhebbers geprotesteerd hadden tegen deze bizarre plannen gaan de wetenschappers niet door. Ik denk niet niemand op deze manier wil dat onschuldige dieren op een pijnlijke manier sterven. Ook al is dat om mensen beter te maken; waarom moeten dieren lijden voor mensen? Wil je meer weten en kijken of je iets kunt doen? Lees http://www.piepvandaag.nl/dierproeven-labradors-maastricht.  Teken hier nog de petitie: http://www.freethelabradors.org/ Goed om te weten; ben je donateur van de Hartstichting? Zij financieren dierproeven met honden. Weet je ook waar je geld naar toe gaat;)

vrijheid-labradors

Bronnen: dierendag.org, piepvandaag.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s