ZO KRIJG JE EEN PERFECT GEBRUINDE ZOMERHUID

image (5)Time flies when you’re having fun! Het is alweer juli en dat betekent dat de zomer voor de deur staat. Kom maar op met zon, zee, strand, cocktails, bruine teint, barbecues en heel veel gezellige avonden. Lees hier de tips om met een mooie bruine teint over de boulevard te flaneren. 

Het is zomer en daarmee hoog tijd om een mooie bruine huid te krijgen. Ga jij binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk niet thuiskomen met dezelfde teint als waar je mee vertrok op schiphol. Om ervoor te zorgen dat je niet als een melkfles of (nog erger) als een kreeft eindigt, heb ik een aantal handige tips op een rijtje gezet waarmee jij de perfecte bruine zomerhuid krijgt. Let the sun shine!

Scrub till you drop
Het allerbelangrijkste is de voorbereiding. Om een mooie en vooral egale huid te krijgen, is het van belang eerst je dode huidcellen weg te scrubben. Zo heb je niet alleen een schoon en fris gevoel, ook zorg je voor een optimaal resultaat. De dode huidcellen beletten namelijk dat de zonnestralen in de huid doordringen. Daarnaast is het ook beter voor de huid, als je de dode cellen verwijdert kunnen de werkzame bestanddelen van crèmes namelijk beter in je huid doordringen. Ik ben gék op de scrubs van The Body Shop. Met name de frisse (fruit)varianten zijn perfect voor de zomer en ruiken ook nog eens heerlijk onder de douche.

image (6)

Insmeren!
Veiligheid gaat echt boven alles. De meeste mensen denken dat hoe minder goed ze zichzelf beschermen tegen de stralen van de zon, hoe sneller ik bruin word. Fout! Je huid beschermen tegen de zon is een echte must! Smeer je huid ongeveer 15 tot 30 minuten voordat je gaat zonnen in met zonnebrandcrème. Zo weet je zeker dat je een bruine huid krijgt, in plaats van een rode en pijnlijke huid… Als je eenmaal verbrand bent begint je huid te vervellen en is het verstandig om uit de zon te blijven. Zeg dan maar vaarwel tegen die bruine benen. Dus… smeren, smeren, smeren! Breng de zonnebrand niet alleen op de benen en buik aan, maar heel je lichaam. Vergeet vooral je neus, oren en voeten niet. Deze plekken worden vaak vergeten. Neem af en toe een pauze in de schaduw. Zo kun je lekker afkoelen en kan je huid weer tot rust komen.

Crème of olie
Ik ben persoonlijk een groot fan van zonnebrandolie. Crème en olie gebruik je beide als bescherming tegen de zon. Het verschil is dat je door zonnebrandcrème minder snel bruin wordt dan wanneer je de olie variant gebruikt.

image (4)

Koude douche
Veel dames blijven vaak een hele dag in de zon liggen en verzorgen de huid na het zonnen vaak niet goed. Wanneer je na het zonnen een koude douche neemt kan je huid weer tot rust komen en kunnen de poriën weer sluiten. Dit zorgt voor een mooi resultaat. Investeer ook in een goede after sun. Dit is niet alleen heerlijk ter verkoeling, hierdoor blijft ook je bruine kleurtje langer zitten. Yay!

Foto: WeHeartIt

Q: Deel je tips! Wat is jouw favoriete sunblock?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s