TIPS OM WAKKER TE BLIJVEN (ZONDER KOFFIE)

imageOf je nu een avond hebt gefeest of niet kon slapen door ruziënde buren, een avond zonder je geliefde nachtrust is nooit fijn. Hier een aantal tips, zonder cafeïne, hoe je de volgende dag toch fris en fruitig op school of werk kunt verschijnen. Tip 1. Drink ijskoud water Hydratatie zorgt voor energie. Als jij constant te weinig drinkt (minder dan 8 glazen water) bouw je een energie tekort op. Drink op kantoor regelmatig koud water om alert te blijven en jezelf een oppepper te geven. Tip 2. Zorg voor frisse lucht. Gooi ’s ochtends alle ramen open en laat de zonnestralen je huis binnen. De stralen verbeteren je humeur maar ook je geheugen. Dat kan goed van pas komen bij die ene belangrijke vergadering die dag. Tip 3. Lunch buiten de deur. Het is altijd belangrijk om ergens in een andere omgeving te lunchen. Werk niet snel een boterham achter je computer weg, het heet niet voor niets een pauze. Zo kun je even de benen strekken en nieuwe energie opdoen. Tip 4. Play that music. Muziek luisteren terwijl je aan het werk bent helpt om wakker te blijven en verhoogt de concentratie. Het is een misvatting dat je van harde muziek sneller wakker wordt. Juist zachte muziek stimuleert je oren om beter te focussen op het geluid en daardoor veel effectiever. Tip 5. Focus! Wanneer je voor je gevoel langzaam wegvalt en geen gedachtes meer heb, dwing jezelf dan om te focussen. Denk aan die ene goede grap, of leuke gebeurtenis. Dit stimuleert de gedachtegang en zorgt ervoor dat je je ook weer kunt concentreren. En als deze vijf tips niet werken, staat de koffieautomaat altijd nog vlak in de buurt ;-). Succes!

Advertenties

2 gedachtes over “TIPS OM WAKKER TE BLIJVEN (ZONDER KOFFIE)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s