MOOISTE VLINDERS TER WERELD

711Vlinders, butterflys, papillons… in elke taal is er voor ‘vlinder’ wel een mooi woord. Geen wonder, wat vlinders zijn ook prachtige dieren en worden geassocieerd met onschuld en liefde! In deze blog laat ik je foto’s zien van de mooiste vlinders ter wereld en waar ze vandaan komen. Geniet van dit natuurschoon:)

 

Nachtpauwoog, een van de grootste nachtvlinders uit midden-Europa.  Ook te zien in Nederland!

Nachtpauwoog, een van de grootste nachtvlinders uit midden-Europa. Ook te zien in Nederland!

 

De vogelvlinder leeft in Azië & Australië. Het is een enorme vlinder met vleugels die groter zijn dan de meeste vogels. Vandaar de naam :) Prachtig deze!!

De vogelvlinder leeft in Azië & Australië. Het is een enorme vlinder met vleugels die groter zijn dan de meeste vogels. Vandaar de naam 🙂 Prachtig deze!!

 

 

 

Deze vlinder komt uit Zuid-Amerika. De mannetjes zijn feller van kleur dan de vrouwen. Bijzonder aan deze vlinders is ook, dat als ze gesloten zijn, diverse bruine ogen aan de buitenkant te zien zijn.

Deze morpho-vlinder komt uit Zuid-Amerika. De mannetjes zijn feller van kleur dan de vrouwen. Bijzonder aan deze vlinders is ook, dat als ze gesloten zijn, diverse bruine ogen aan de buitenkant te zien zijn.

Dit is de komeetstaartvlinder: een zeer grote nachtvlinder!  Wat bijzonder aan deze volwassen vlinder is dat ze geen mond hebben en hierdoor leven ze maar 5 dagen! Komt voor in Madagaskar.

Dit is de komeetstaartvlinder: een zeer grote nachtvlinder! Wat bijzonder aan deze volwassen vlinder is dat ze geen mond hebben en hierdoor leven ze maar 5 dagen! Komt voor in Madagaskar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Atlasvlinder: hoort tot de allergrootste vlinders ter wereld. Komt voor in Azië

De Atlasvlinder: hoort tot de allergrootste vlinders ter wereld. Komt voor in Azië

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Koninginnenpage: deze vlinder wilde ik even benoemen, want deze is benoemt tot de mooiste vlinder van Nederland!  Toch een hele mooie vlinder zo in ons land?

De Koninginnenpage: deze vlinder wilde ik even benoemen, want deze is benoemt tot de mooiste vlinder van Nederland! Toch een hele mooie vlinder zo in ons land?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het zijn natuurlijk lang niet de enige vlinders die prachtig zijn, ik kwam deze tegen en vond ze erg mooi. Vind je vlinders ook zo mooi? Je hoeft niet heel ver te reizen.  In Nederland heb je namelijk 2 prachtige Vlindertuinen: ‘Vlinders aan de Vliet’ en een hele grote vlindertuin in dierentuin Blijdorp, Rotterdam. Je kijkt je ogen hier uit, veel tropische vlindersoorten! De onderstaande foto met een  is hier gemaakt:

vlinderss

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen: nl.wikipedia.org/wiki/Nachtpauwoog, gervanpoelgeest.wordpress.com, zoom.nl, fashionjunk.nl, nl.wikipedia.org/wiki/Komeetstaartvlinder, rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/koninginnenpage-mooiste-vlinder-van-nederland

Advertenties

3 gedachtes over “MOOISTE VLINDERS TER WERELD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s