EAT, SLEEP, VIER KONINGSDAG, REPEAT!

koningsdag02-tLeve de koning, hoezee! Vandaag is het Koningsdag en worden er door het hele land leuke activiteiten georganiseerd. Van grote festivals tot kraampjes, voor ieder wat wils!

Ho, stop! Even een kort geschiedenislesje. 
Op 31 augustus 1885 werd voor het eerst Prinsessedag gevierd. Dat was namelijk de verjaardag van prinses Wilhelmina. Prinsessedag is de voorloper van Koninginnedag. De eerste échte Koninginnedag werd gevierd na het overlijden van koning Willem III in 1890. Koninginnedag was toen vooral een feestdag voor kinderen, omdat het ook de laatste dag van de schoolvakantie was. Later kregen steeds meer mensen een vrije dag op Koninginnedag en groeide het uit tot een gezellige nationale feestdag!

Koning Willem-Alexander is op 27 april jarig. Valt 27 april op een zondag, zoals dit jaar, dan wordt Koningsdag een dag eerder gevierd. Ze vieren het namelijk nooit op een zondag.

koningsdag

Koningsdag
Door het hele land zijn vandaag leuke evenementen georganiseerd. Persoonlijk vind ik de festivals in Amsterdam altijd echt een aanrader. De afgelopen jaren heb ik staan dansen op het 538 feest op het Museumplein. Sinds vorig jaar is dat feest helaas weg, maar Kingsland bij de RAI is absoluut een goede vervanging.

Weersvoorspelling
Qua temperatuur mogen we absoluut niet klagen, er is zelfs kans op de eerste zomerse dag: in De Bilt maxima van 25 graden of meer! Joehoe! Koningsdag lijkt droog te beginnen met vrij veel wolkenvelden en slechts af en toe wat zon. In de middag en avond verwachten ze enkele buien. Het wordt zeker niet koud met 17 graden aan zee tot 21 graden in het zuidoosten van het land. Goed nieuws dus!

Geniet van deze gezellige feestdag vandaag allemaal!

Foto: AT5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s