VISAGIE WORKSHOP: LEKKER TUTTEN!

 

1

Afgelopen zaterdag heb ik een visagie workshop gedaan in Diemen bij Superlooks. Hier heb ik veel leuke tips geleerd die ik natuurlijk met jullie deel… Ook vertel ik mijn mening over zo’n visagie workshop  en laat ik foto’s zien van het eindresultaat! 

Afgelopen zaterdag heb ik een visagie workshop gedaan samen met een goede vriendin, Ootje. Deze workshop had ik voor mijn verjaardag gekregen van haar. Deze workshops hebben we gedaan bij Superlooks in Diemen. Lekker tutten!

Make-up

 

We kregen eerst een korte uitleg over hoe de workshop eruit zou gaan. De workshop werd gegeven door een professionele visagiste, die zorgt voor de visagie van modellen en BN-ers. Tijdens deze workshop werkten we uiteraard alleen met producten van Superlooks. Heel leuk als je al die producten zo voor je ziet en dat je daar lekker mee gaat opmaken. Normaal maak ik me nooit zo uitgebreid op, dus ik was heel nieuwsgierig!

Cleanen

De eerste stap was dat we ons gezicht gingen cleanen. Met een speciale tonic moesten we onze make-up eraf halen. Nou scheelde het dat we allebei weinig op hadden, dus was het er zo van af.  Links Ootje en rechts ik! Daarna deden we een lekkere dagcréme op. Wat wat minder is, is dat de spiegel heel licht is, hierdoor zie je wat meer op je gezicht zoals rode vlekjes.

Bestellijst

We kregen een lijstje met de namen van alle producten. Achteraf kon je deze producten bestellen en een prijslijst erbij. Na de dagcréme deden we primers op.  Primers doe je als laag onder je make-up. Ze zorgen ervoor dat rode plekjes en oneffenheden wegtrekken en het hydrateert de huid. We deden ongeveer 3 primers op, ik vond het wel erg plakkerig. Een van de primers noemden ze ‘botox in een potje’ dit zorgt ervoor dat droge plekjes, vooral rond de neusvleugels, wegtrekken.

donkere_kringen_wegwerken

Hierna deden we een concealer op, deze moesten naast onze huid houden om te testen welke kleur we moesten hebben. Dit is voor het wegwerken van de wallen. Als je deze wegwerkt, spreken je ogen veel meer.

Nadat we de concealer hadden opgedaan begonnen we met de foundation. De visagiste gaf hierbij aan dat veel vrouwen de fout maken om een te donkere foundation te gebruiken. Hierdoor krijg je een soort maskereffect en zie je verschil in je nek tussen je eigen huidskleur en de kleur van de foundation. Het is dus erg belangrijk om goed de kleur van de foundation  naast je gezicht te houden en uit te proberen. Het laatste wat je wil is dat je oranje wordt of een groot kleurverschil toch? Zelf gebruik ik nooit foundation, dus vond het wel iets minder om op mijn huid te doen. Ik heb het gevoel dat je huid dan heel erg verstikt. Maar zij gaf aan dat een foundation zelfs hydraterend kan werken. Maar toch heeft het mij niet overtuigd om het nu wel te gebruiken.

poedercin

Over de foundation doe je dan een laag poeder heen, dit zorgt ervoor dat je foundation niet afgeeft. Wij gebruikten een kleurloze poeder die goed zijn werk deed. Het beste wat je kunt doen is dus een kleurloze poeder, of dezelfde kleur poeder als de foundation. Belangrijk hierbij is dat je voorzichtig de poeder dept over de foundation, anders veeg je de foundation weer weg.

20140412_171425  20140412_171432

Wat we na de foundation deden, was de blush. Dit was een hele felle kleur roze en oranje. We schrokken van de kleur maar als je dit goed poedert, zie je hier niets meer van en geeft het een mooi, natuurlijk effect. Een tip die ik zeker meeneem: ‘blush doen op de jukbeenderen’, dit zorgt voor een verjongend, mooi effect. Het zorgt ervoor dat je jukbeenderen oplichten.

Wenkbrauwen

Wat we daarna opdeden was een ‘eyebrow corrector’. Dit zorgt ervoor dat je wenkbrauw langer wordt. Bij vrouwen die weinig wenkbrauwen hebben, is dit heel handig en natuurlijker als een lijntje. Het is een soort vloeistof. Ik vond het bij mezelf wat te donker, omdat ik al donkere wenkbrauwen heb. Hierboven zie je de effecten bij ons!

Oogschaduw

Smokey eyes: ja ook dit werd voorgedaan en deden we na. Belangrijk bij smokey eyes is dat je een lichte en donkere kleur oogschaduw neemt. De donkere kleur doe je in jouw ooghoek, de rest van je oog bedek je met de lichte kleur. Daarna zorg je ervoor dat dit in elkaar overloopt.  Als laatste een eyeliner erover en klaar! Mascara aan de boven- en onderkant: klaar smokey eyes! Dit maakt je ogen groter en zorgt ervoor dat ze meer spreken. Waar je wel op moet letten is de kleur van je ogen/huid/haar, voor iedereen is het verschillend. Zelf nam ik de kleuren roze en bruin, Ootje lichtbruin en donkerbruin wat erg mooi bij haar stond. Hieronder zie je de kleurenboekjes die ik meekreeg met kleuradvies en onze resultaten!

oogschaduw ootje

Het resultaat van Ootje, een heel mooi effect!

 

Make-up cin

Het resultaat bij mij, ik was er ook blij mee!

 

VISAGIE WORKSHOP?DOEN!

Ik zou het zeker aanraden om te doen een keer gezellig met vriendinnen of met je moeder te doen. Leuke tip voor Moederdag? (11 mei) Je hoeft even nergens aan te denken en gewoon echt ‘tutten’. Het is wel zo dat ik dit niet elke ochtend/avond zou doen. We moesten zo veel make-up opdoen, zelf vind ik dat niks. Het was leuk dat de visagiste het voordeed en dat je het zelf na moest doen. Hierdoor kon je gelijk oefenen!  Ik heb leuke tips meegenomen die ik zeker ga toepassen! Hieronder het kleuradvies wat we meekregen:

superlooks-2

 

kleuradvies2

 

 

 

 

Bronnen: flavourvisagie.nl, make-upgids.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s