IK GA OP REIS EN NEEM MEE…

lissabonDit weekend ga ik op reis naar het mooie Lissabon. Het ‘Ik ga op reis en neem mee’-lijstje ligt al dagen op mijn nachtkastje en m’n koffer ligt klaar om gepakt te worden!

Als een kind zo blij wat ik toen ik de vluchtgegevens ontving. Tussen alle drukte door van afspraken, bloggen, interviewen en scriptie schrijven, is het heerlijk om er even een paar dagen tussenuit te kunnen. Zaterdagochtend vroeg vertrek ik naar Lissabon om vier dagen cultuur te snuiven, terrasjes te pakken en te genieten van al het moois dat de Portugese hoofdstad te bieden heeft. Mijn vriend Martijn is heel relaxed als het gaat om zijn koffer pakken. Hij kijkt wat hij nodig heeft, gooit alles in zijn koffer en rits ‘m dicht. Nou… ik niet! 😉 Ik ben verslaafd aan lijstjes maken en ook voor vakanties wil ik altijd op en top voorbereid zijn en heb al dagen van tevoren een planning gemaakt.

Omdat we vier dagen gaan hebben we besloten om alleen handbagage mee te nemen. Dan hoeven we niet te wachten op onze koffers, en omdat we maar een aantal dagen gaan hebben we genoeg aan één stuk handbagage per persoon. Schiphol heeft, in vergelijking met andere luchthavens strenge regels als het gaat om handbagage.Vloeistoffen en gels kunnen alleen in uw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:

  • Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml (zie voor de volledige voorwaarden de regels voor handbagage)
  • Verpakte vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter
  • Elk persoon reist met maximaal één plastic 1-literzakje
  • Alles wat u op Schiphol na de paspoortcontrole heeft gekocht, mag met u meevliegen. U kunt uw aankopen gewoon meenemen als handbagage.

Oei! Maximaal 100 ml. Dat gaat nog lastig worden. Gelukkig kun je in de HEMA en de Kruidvat kleinere varianten van producten halen, zoals deodorant, mousse, shampoo en haarspray. Ik heb m’n lijstjes gecategoriseerd om het overzichtelijk te houden:

♥ Belangrijk – Annuleringsverzekering – Bankpas – Contant geld – Creditcard – Hotelbevestiging – Vluchtgegevens – Rijbewijs – Verzekeringspas – Sleutels – Telefoon en oplader – Adressenlijst met belangrijke telefoonnummers – Agenda – Zorgpas – Paspoort

♥ Kleding – Vijf setjes kleding – Jas – Joggingbroek – Pyjama – Sokken – Ondergoed – Slippers, sneakers, sandalen – Zonnebril – Accessoires

♥ Verzorging – Make-up tas – Deodorant – Gezichtsreininger – Gezichtscrème – Watjes – Tandenborstel + tandpasta – Haarborstel + elastiekjes – Zonnebrand (heel belangrijk!) – Shampoo – Douchegel – Conditioner – Parfum

♥ Overig – Camera en oplader – iPod – Boek

suitcases

Oh my god. Dit gaat never nooit passen. Maximaal 10 kilo… Nou dat wordt een rámp. Ik hoop stiekem wat plek te pikken bij m’n vriend in de handbagage.

Lissabon
Lissabon schijnt een prachtige stad te zijn om te bezoeken. De Portugese stad kent veel cultuur en je kunt op iedere hoek van de straat ontzettend lekker eten. Natuurlijk volgt na mijn reis een uitgebreide blogpost over alle bezienswaardigheden die deze mooie stad te bieden heeft.

Q: Wie is er weleens in Lissabon geweest? Wat moet ik vooral gaan zien en wat niet? Tips zijn meer dan welkom!

Advertenties

2 gedachtes over “IK GA OP REIS EN NEEM MEE…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s