8 DINGEN DIE JE ALTIJD AL WILT WETEN OVER VLIEGEN

vliegenIedereen stapt weleens in het vliegtuig. In de zomer lekker op zon vakantie, in de winter lekker op wintersport en tussendoor ook nog even genieten van een stedentrip. Maar weten we wel wat er allemaal achter de schermen gebeurt? Waarom is het zo dat je al je elektronica uit moet schakelen? Hieronder heeft Pretty Minds een aantal feiten voor je op een rijtje gezet!

1.Waarom worden de lichten gedimd bij opstijgen en landen in het donker?

Iedere keer weer vraag ik me af waarom dat nodig is. De lichten worden gedoofd, omdat je ogen bij een onverhoopte evacuatie al gewend zijn aan de donkere omgeving waardoor je beter kunt zien. Handig toch?

2. Zuurstofmaskers bieden maar ongeveer 15 minuten zuurstof. 

Dit is vaak wel lang genoeg, omdat een piloot binnen die tijd ver genoeg kan dalen zodat je weer enigszins normaal kunt ademen. Must know: op grote hoogte duurt het bij verlies van druk ongeveer 15 seconden voordat je flauwvalt. Je MOET dus echt altijd eerst jezelf helpen.

3. Waarom moet je je elektronica eigenlijk uitzetten in het vliegtuig?

Wat je als eerste in je oren moet knopen is dat je met een iPod of een iPhone niet zal zorgen voor het neerstorten van een vliegtuig. De reden dat je gevraagd wordt om al je apparaten uit te schakelen is, omdat het vervelend is voor de piloot als de signalen van jouw apparatuur storen met de apparaturen in de cockpit. Daardoor zou de piloot een signaal kunnen missen en kan het vliegtuig misschien niet op tijd landen.

4. De kussens en dekentjes zijn niet altijd schoon (en nee, ook niet als je ze net uit het plastic haalt).

De kussens en dekens worden na een vlucht meestal weer opnieuw opgevouwen en klaargelegd voor de volgende vlucht. Klinkt lekker he? Voortaan maar je eigen dekentje meenemen.

5. Vliegen met huisdieren in het ruim

Het personeel van een vliegtuig zal altijd goed met huisdieren omgaan, maar het vliegen blijft voor die beesten niet hun favoriete hobby. Personeel draagt altijd gehoorbescherming bij het laden en lossen. De dieren zitten wel in het lawaai en dat kan een nare ervaring zijn voor je huisdier.

6. Het drinkwater dat gebruikt wordt voor koffie of thee is niet altijd schoon.

Het water dat gebruikt wordt om koffie of thee te maken zit in tanks die zelden of nooit gewassen worden. Speel dus op safe en bestel een blikje drinken of een flesje.

7. Waarom hebben de toiletten in een vliegtuig een asbak als je niet mag roken?

De asbak zit er voor de veiligheid. Mocht iemand toch gaan roken, dan is het beter als er een asbak staat voordat ze hun sigaret gooien op brandbare plekken of iets dergelijks.

8. Waarom is landen met slecht weer altijd onprettig?

Een heftige landing met slecht weer heeft niks te maken met de skills van de piloot. De harde landing wordt met opzet gedaan zodat het vliegtuig de laagt water op de landingsbaan als het ware doorbreekt.

Q: wist jij dit al? En heb je nog meer feitjes over vliegen? Laat het ons dan weten en reageer hieronder!

Bron: distractify.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “8 DINGEN DIE JE ALTIJD AL WILT WETEN OVER VLIEGEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s