HARDLOOPEVENTS SPRING/SUMMER 2014

blogrunningstart

Loop je al een tijdje hard en heb je het gevoel dat je niet vooruit gaat? Zorg dat je een doel hebt; ga meedoen aan een hardloopwedstrijd! Door je in te schrijven maak je jouw ambities waar en zorg je dat je gerichter gaat hardlopen. En er zijn zoveel leuke hardloopevents, tegenwoordig is het steeds meer een beleving om het hardlopen heen. Hieronder een selectie van de meest opvallende wedstrijden die ik tegen kwam voor het komende seizoen. We run the world girls! 

LADIESRUN

Deze run is op 1 juni  en speciaal voor jawel: ladies. Elk jaar is deze run weer een succes in Rotterdam! Op deze dag kleurt heel Rotterdam roze, want dat is de dresscode tijdens dit event. Naast de wedstrijd zelf zijn er kraampjes te vinden waar je lekker kunt shoppen. Daarnaast doe je met z’n allen een warming-up voordat de wedstrijd begint! Het is dus een heel gezellig event. Er zijn verschillende afstanden waar je aan mee kunt doen: 5 km, 7,5 km, 7,5 en 10 km. En je rent voor een goed doel: je steunt Pink Ribbon door zelf een bedrag te doneren of te zorgen voor sponsoren! Voor meer info: kijk hier 

Bekijk hier de sfeerimpressie van 2013: http://www.ladiesrun.nl/editie-2013/sfeervideo

ladiesrun20131

COLOR RUN

De Color Run vond vorig jaar voor het eerst plaats in Nederland, vast geïnspireerd door het Hindoestaanse Holi-festival. Vorig jaar was dit een groot succes en dit jaar vindt dit evenement weer plaats! Het is een wedstrijd van 5 km, waarbij duizenden deelnemers bij elke kilometer worden bestrooit met verschillende kleuren poeder. Als je de finish bereikt wordt je beloont met een ”Color Festival” waar het kleurenfeest gezellig verder gaat. Dresscode: wit, om vervolgens met alle kleuren van de regenboog naar huis te keren! In Zwolle, Amsterdam of Utrecht kun je meedoen met deze vrolijke wedstrijd. De exacte data zijn nog niet bekend, dus hou de website van http://thecolorrun.co.nl in de gaten!

color run

MUDFUNRUN

Dit evenement is helemaal fun: met modder en schuim! Deze run vindt plaats in verschillende steden en hier is een thema aan gekoppeld.  Lekker vies worden en kruipen door allerlei obstakels om vervolgens vol modder de finish bereiken. Hoe leuk is dat? Vanaf 1 km tot 8 km kun je je inschrijven!  Verschillende locaties en data: Amersfoort:  21 april, Lansingerland: 4 mei en Zwolle: 13 april. Al zin om je onder te dompelen in modder? Zie www.mudfunrun.nl  voor meer info en inschrijven!

A6 flyer kaartje mudrun 4 plaatsen  3

COLORRAIN GLOW

Nog een runevent met lekker veel kleur, maar dan s’nachts: the Colorrain Glow. Dit is een run van slechts 4 KM in het donker tijdens een dansfeest,  met DJ en glow in the dark effecten!  Nadat je de finish hebt bereikt volgt een Glow Afterparty waar je jouw spieren even los kunt gooien door lekker te dansen, drinken en eten. Verschillende data en locaties: Veenendaal 28 maart, Den Haag 4 april, Breda 9 juni, Zwollle 27 juni en tot slot Amersfoort: 5 juli. Enthousiast? http://www.colorrainglow.com

we run the night5 1

Er is dus met hardlopen genoeg te beleven! Zelf heb ik mij al ingeschreven voor de Ladiesrun op 1 juni en ga ik 10 km rennen. Door dit doel merk ik dat ik beter en vaker loop en gemotiveerd ben, want ik wil natuurlijk wel die finish bereiken! Natuurlijk laat ik jullie na dit event een leuke sfeerimpressie zien.

Tip: bouw het rustig op. Vorig jaar was ik ook aan het trainen voor een wedstrijd, maar deed iets te enthousiast en liep hierdoor een blessure op. Ik heb toen bijna een halfjaar niet meer kunnen hardlopen. En heel belangrijk: zorg voor een goede warming-up en cooling down: wat ik doe is steeds een andere opzoeken via youtube. Lekker afwisselend en je weet dat je goed bezig bent! Ken jij een leuk event wat er niet tussen staat? Deel het met ons!  En natuurlijk: veel succes met trainen, just do it…

motivational-running-quotes-

Bronnen: paulmihalescu.com, ahoy.nl, abcsandgardenpeas.com, mudfunrun.nl, colorrainglow.com, runningquotes.net 

Advertenties

Een gedachte over “HARDLOOPEVENTS SPRING/SUMMER 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s