TUNESIË: EEN ARABISCHE DROOMVAKANTIE

DSC02264 - kopie

In 2010 ben ik samen met mijn vriend naar Tunesië geweest en we hebben daar genoten. Ben je aan het bedenken waar je de volgende vakantie heen gaat? Overweeg dit Noord-Afrikaanse land eens!  Hieronder deel ik mijn ervaringen met jullie en geef ik tips.

Spannend was het, samen naar het Noord-Afrikaanse Tunesië, grenzend aan Algerije en Libië.  Voor 10 dagen hadden we geboekt bij het hotel Sun & Fun Sandra club in Hammamet. Al een plaatje opzich! De service was hier enorm goed en vriendelijk en de kamer was lekker groot met een heerlijk balkon.

sun-fun-sandra-club-1-general

Toen we ’s nachts aankwamen, kregen we eerst wat te eten. Een goede service van het hotel, zodat we niet met een lege maag gingen slapen. All-inclusive service; genieten maar. Hammamet staat vol met hotels, erg gericht op toeristen. Wel heel mooi om te zien; allemaal statige, witte gebouwen.

DSC01860

Er lopen veel kleine jongetjes rond met bloemetjes. Deze bloemetjes doen zij dan in je haar of geven deze aan je. Maar ze zijn niet gratis, ze willen er wel iets voor terug. Wij gaven ze regelmatig een dinar. De hele dag liepen ze daar rond in de warme zon, werkend voor hun ouders. Dinar is de betaaleenheid in Tunesië, 1 dinar is ongeveer 50 eurocent.

DSC01974

Verder heb je in Hammamet een heerlijk strand waar we elke dag wel te vinden waren. We hebben hier samen  zelfs geparasaild, wat ik je zeker zou aanbevelen om te doen. Het is een hele gave ervaring. We gingen samen, ik voor en mijn vriend erachter. En ineens vlieg je de lucht in en zie je alles even heel anders zo hoog boven in de lucht. De prijzen in Tunesië vallen hiervoor heel erg mee!

DSC01866

Wat we daarnaast nog hebben gedaan: quad rijden. Supergave ervaring! We gingen met onze reisorganisatie op stap en gingen heerlijk crossen langs dorpjes en ruige plekken. Hierdoor zie je veel meer van de lokale bevolking en de verschillende landschappen.

DSC01969

Op een gegeven moment hadden we het wel een beetje gezien in Hammamet en wilden we meer. We besloten een meerdaagse excursie te boeken door Tunesië voor 4 dagen.  Hierdoor hebben we zo veel meer gezien! We zijn langs diverse, bekende bezichtigingen geweest. De natuur van Tunesië verbaast je nog!

DSC02342

We zijn  echt ver de bergen in geweest en hebben daar Berbers ontmoet. Deze lokale bevolking wonen heel primitief in de bergen, in grotten, heel gek om te zien.

DSC02195

Mijn gaafste ervaring tijdens deze excursies was toch wel in Douz. Deze plek ligt een heel stuk verder dan Hammamet, het klimaat hier was ook veel warmer. We zaten hier helemaal bij de woestijn! In dat hotel zijn we  een dag blijven slapen. Het was een prachtig hotel en heerlijk rustig. Het eerste wat we deden toen we daar aankwamen was een duik nemen in het verfrissende zwembad. Het was echt een tropisch paradijs, wat een warmte!

DSC02247

Daarna gingen we de woestijn in met de groep. We werden volledig aangekleed, zodat we helemaal bedekt waren. In de woestijn is het nog veel warmer, daar kun je levend verbranden. Daarnaast waait het zand alle kanten op en is het dus goed om zelfs je mond te bedekken. En daar gingen we: allebei op een kameel.

kameel

Het was zo warm, voor de tocht kocht ik een flesje ijskoud water en binnen 5 minuten was het gewoon lauw om het te drinken. Tijdens de tocht kwam er een echte Arabier langs op een zwart paard, die kunstjes deed. Heel gek om zo midden in de woestijn hem tegen te komen.

DSC02283

De woestijn leek oneindig, wat een rust. Het enige wat je hoort is het ruizen van de wind, die het zand verplaatst naar andere plekken in de oneindige woestijn. De hitte van de zon die je op je huid voelt en het moment dat je elkaar  aankijkt op de kameel: dit is genieten.

DSC02286

Toen ik daar was, leek ik de bewoonde wereld te vergeten en had echt het gevoel dat we daar samen waren, met niks om ons heen…

TIPS:

  • Neem Hammamet als basis, maar kijk zeker verder! Boek excursies en het beste zon meerdaagse excursie wat wij hebben gedaan. Je ziet dan een heel ander beeld van Tunesie. Het maakt je beeld veel groter, we hebben echt een groot deel gezien hierdoor;
  • De muntthee die zij daar zelf vers maken is heerlijk; neem er zeker een!
  • Kijk in winkels uit. Als toerist proberen ze je vaak uit en verkopen spullen voor veel meer dan nodig is. Vergelijk winkels en ding af! Arabieren kunnen soms erg doordrammen, maar geef hier niet aan toe (ook al geven ze je muntthee);
  • Drink geen wijn! Het smaakt daar naar azijn. In Hammamet heb je bij het strand een Nederlandse bar, waar ze Heineken hebben en lekkere wijn.

TUNESIE 268

Ik wilde mijn Arabische droom graag met jullie delen en laten weten dat het echt de moeite waard is! En zeg nou zelf, dit bord zie je toch ook niet dagelijks?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s