9 TIPS TEGEN EEN KATER

Hoofdpijn

Je kent het wel, een leuk feestje waarbij je net iets meer drinkt dan normaal. Op het feestje zelf is dat nog leuk, maar de ochtend daarna? Die wil je liever niet meemaken! Helaas moet je er toch doorheen…. En met het vooruitzicht van carnaval dit weekend hebben wij alvast 10 tips op een rijtje gezet om een kater tegen te gaan.

1. Bananen

Onderzoeken wijzen uit dat bananen een van de beste middelen is om een ferme kater te bestrijden. In bananen zit namelijk veel vitamine B6.ย Eet twee of drie bananen om uw dagelijks aanbevolen hoeveelheid van deze essentiรซle vitamine binnen te krijgen.

2. Honing

Als je alcohol drinkt, dan verbrand je suikers. Het is dus belangrijk dat je iets eet waar veel fructose in zit om het gebrek aan suiker weer aan te vullen. Volgens het Deense medische journaal Acta Pharmacologia Toxicologia verzacht voedsel met hoge concentraties fructose een kater. Honing vult daarbij ook het sodium- en kaliumgehalte aan, waardoor de kater maakt dat hij weg komt.

3. Eieren

Eieren bevatten het aminozuur cysteรฏne dat de katerveroorzakende giffen in je lever afbreekt. Het onderzoek van de Journal of Photochemistry and Photobiology toont aan dat je minstens drie hele eieren moet eten om het gif van de voorgaande avond te elimineren.

4. Pap

Onderzoekers van de universiteit van Wales hebben getest bij brakke studenten wat beter helpt tegen een kater als ontbijt. De studenten die koolhydraten zoals haver waren beter in stemmings- en geheugentests dan degene die simpele en suikerrijke maaltijden als ChocoPops aten.

5. Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn de rijkste bron van magnesium die je te pakken kan krijgen. Studies geven aan dat mensen met lage concentraties van deze stoffen in hun lichaam meer en vaker hoofdpijn hebben dan normaal.

6. Olijfolie

Olijfolie is een betere keuze dan een vette hap waar je meestal zin in hebt na een feestje. Het zit vol Omega-3 en leverassisterende onverzadigde vetten. Pak wel de “extra vierge” – variant. Die bevat meer kater-killende antioxidanten, dus schenk maar lekker veel over je salade heen.

7. Gemberbier

Na een paar drankjes kan je je best relaxt voelen, maar je maag ondergaat ondertussen een nachtmerrie. Alcohol zet het spijsverteringskanaal namelijk in vuur en vlam. Gelukkig is er gemberbier. Dit is een populair drankje tegen misselijkheid bij zwangere vrouwen. Een studie van een Brits medisch tijdschrift claimt zelfs dat het misselijkheid tegen gaat als geen ander medicijn. Onthouden dus!

8. Isostar sportdrink

Een kater heeft hetzelfde verschijnsel als na een uurtje sporten: uitdroging. Je kan dit tegengaan door sportdrank te drinken dat taurine bevat. Onderzoekers van de Londense universiteit, afdeling School of Pharmacy, stelden vast dat het zelfs de schade aan de lever herstelt.

9. Fruitsappen

Fruit en vruchtensappen maken de kater minder erg volgens een onderzoek. De fructose in vruchtensappen helpt ook om alcohol sneller uit je bloed te te werken. Het is belangrijk dat je voor het naar bed gaan een flink glas drinkt. De ochtend daarna zal dan een stuk beter aanvoelen!

Voortaan deze tips toepassen en je kan genieten van elk feestje. Maar nu eerst… op naar carnaval!

IMG_6410

Bron: mensengezondheid.org

Foto: she.be

Q: Wat doe jij tegen een kater?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s