BETTER BELLY: HET RESULTAAT NA 12 LESSEN

media_386_134290_w900

Eindelijk is het zover: de resultaten van Better Belly! Better Belly belooft door 4 weken lang te sporten met een verwarmde infraroodband om, centimeters te verliezen rond je buik. Ik was nieuwsgierig en besloot om deze uitdaging aan te gaan. Dus wekenlang heb ik gezwoegd in de sportschool en 12 lessen Better Belly gedaan. Per week laat ik weten wat ik heb gedaan en hoe dit is bevallen. Tot slot, zoals beloofd,  lezen jullie mijn eindresultaten…

betterbelly-almere_630

Week 1- 18 tot 24 november

De eerste week viel een beetje tegen, maar dat kwam doordat ik de griep kreeg. Ik begon heel enthousiast op dinsdag 19 november met Better Belly en had er zin in. Ik werd opgemeten, zowel boven als onder mijn navel met een meetlint. Mijn fitnessinstructeur vertelde dat het aantal cm’s onder je buik vaak wat meer is, maar het verschil viel bij mij mee. Maandag ging ik naar zumba en dinsdag deed ik Better Belly: fietsen maar! Je kan kiezen uit: fietsen, hardlopen op de band of cardio. De fitnessinstructeur zei wel dat je er zelf het beste van moest maken. Als je gewoon gaat fietsen zoals je buiten fietst heeft het geen nut. Het moet veel zwaarder zijn dan dat, je grenzen verleggen. Wegen was niet nodig, hij zei dat daar weinig in zou veranderen. Het aantal cm’s die ik zou verliezen om mijn buik, daar ging het om! Oordopjes in en TV kijken: dan gaat de tijd een stuk sneller! Ik moest echt voldoende drinken want ik zweette behoorlijk. Toen ik na afloop de band af deed was mijn buik nat van het zweet.

Better Belly: 1 x

Andere sporten: 1 x zumba

zweten

Week 2- 25 november tot 1 december

Ik daag mezelf steeds uit door harder te gaan fietsen en het valt niet mee! Naast fietsen ben ik ook cardio gaan doen. Dag erna: spierpijn in armen! Sowieso merk ik dat ik best wel spierpijn heb: in mijn benen, mijn armen… Maar ik ga door!

Better Belly: 3 x

Andere sporten: 1 x zumba

ademhaling

Week 3-  2 tot 8 december

Ik ben blij met de tv, want af en toe wordt je het toch echt een beetje zat. Die warme band die je het liefste af wilt doen, en een uur fietsen of cardio valt niet mee. Ik merk wel dat het steeds een beetje makkelijker gaat. Mijn conditie gaat vooruit en ik ga steeds sneller fietsen. Het is de week van Sinterklaas en merk toch dat ik wat meer oplet bij het eten van kruidnoten en drinken van warme chocolademelk. Doordat je zo bezig bent met sporten, let je net wat meer op je eten. En ik drink ook héél veel water, dat heb je wel nodig!

Better Belly: 3 x

water-afvallen

Week 4- 9 tot 15 december

Bijna aan het eind! Deze week nog 3 x keer Better Belly! Ik kijk er al naar uit. Tijdens een paar lessen zijn er vriendinnen gezellig mee gaan sporten, hierdoor gaat de tijd toch een stukje sneller. Gezellig lekker kletsen. Het lijkt ook wel alsof mijn broek net iets lekkerder zit!

Better Belly: 3 x

Andere sporten: 1 x zumba,  2 x yoga

Week 5- 16 tot 22 december

De laatste week alweer: en daar was ik blij om. Op een gegeven moment heb je heel wat discipline nodig om weer op die fiets te gaan en een uur te fietsen of cardio. Deze week nog maar 2 x keer Better Belly omdat ik de eerste week maar 1 les heb gedaan door griep. De 12 lessen zitten er op! Nu op naar de fitnessinstructeur om gemeten te worden… slik.

Better Belly: 2 x

Andere sporten: 1 x zumba, 1 x yoga

 help

Eindresultaat:

Dames, na 5 weken hier dan eindelijk het eindresultaat. Ik kreeg al verschillende vragen tussendoor, eindelijk weet ik het!

Dit is het eindresultaat na 12 lessen Better Belly op mijn buik:

–          Onder mijn navel: 1 cm er af

–          Boven mijn navel: 1 cm er af

Eerlijk gezegd was ik best teleurgesteld: 1 cm er af? De posters beloven veel meer! Ik besprak het met de fitnessinstructeur en hij gaf aan dat een cm al heel goed is. Als je heel veel vet hebt, zal je ook meer afvallen. Maar als dit meevalt, zullen de resultaten ook minder zijn. Hij zei dat ik met die cm’s blij mocht zijn!

Daarnaast had de fitness-instructeur ook mijn heupen vooraf opgemeten. Hier zit de band niet op, maar vaak zie je hier ook wel resultaat. En wat blijkt?

Heupen: 3 cm er af

3 cm? Dat had ik niet verwacht! Mijn doel was eigenlijk om meer af te vallen op mijn buik, maar uiteindelijk ben ik dus meer afgevallen op mijn heupen. De fitnessinstructeur gaf aan dat dit ongeveer een kledingmaat was.

Gewicht

De fitness-instructeur had aangegeven dat ik in gewicht bijna geen verschil zou zien. Toch was ik eigenwijs en erg nieuwsgierig. Dus: thuis op de weegschaal! En wat blijkt? 3 kilo afgevallen!

Conclusie

Ik zou Better Belly aanraden om te doen als je gemotiveerd wilt worden om meer te sporten. In korte tijd ga je 3 keer per week sporten (of meer zoals ik) en dit is natuurlijk altijd goed. Verwacht geen strakke buik zoals op de plaatjes, maar je kunt wel cm’s afvallen, dit ligt aan je gewicht. Uiteindelijk ben ik ook kilo’s afgevallen waar ik heel blij mee ben! Je maakt afspraken 3 keer in de week en hierdoor raak je toch gemotiveerd om naar die sportschool te gaan. Je zegt niet zo snel af! Bij Better Belly is het eigenlijk 3 kwartier, maar een uur mag ook. Ik heb vaak een uur gesport en slechts enkele keren 45 min. Je moet jezelf echt motiveren om alles uit je te halen. Ik heb er geen spijt van; het is heel fijn als je een keer resultaat ziet! En dit motiveert mij zeker om veel sporten vol te houden. Ik heb besloten om mezelf weer op te meten en na een tijdje weer te meten. Het is fijn om te sporten met een doel en tussendoor de resultaten te zien. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Waar heb ik Better Belly gedaan?

Fitness en Health Club Delft

Papsouwselaan 291

2624 AP Delft

www.fitnesshealthclubdelft.nl

Bronnen foto’s: fitnesshealthclubdelft.nl, prorun.nl, afvallenexperts.nl

 

Advertenties

2 gedachtes over “BETTER BELLY: HET RESULTAAT NA 12 LESSEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s