AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL 2013

Big Tree - Jacques Rival - Copyright Janus van den Eijnden

In het kader van kerst en lichtjes en gezelligheid is niet alleen Delft verlicht, ook Amsterdam heeft een onwijs mooi festival op poten gezet. Gisteren was de opening van Amsterdam Light Festival en wij kregen de mogelijkheid om bij dit festijn aanwezig te zijn.

Per boot mochten wij de zogenaamde “Water Colors” route varen. De boot ging dwars door de Amsterdamse grachten en vaarde langs de 31 kunstwerken die het festival te bieden heeft. Twee kunstwerken waren door de storm helaas nog niet te bewonderen, maar dat mocht de pret niet onderdrukken. Het festival is zeker een aanrader voor jong en oud en neem dan vooral de boottocht; naast de mooie kunstwerken zie je ook onwijs veel van Amsterdam!

Canonicalization Of The Seductive Mind - Shih Chieh Hung - Copyright Janus van den Eijnden

Reflections - Teresa Mar - Copyright Janus van den Eijnde

Amsterdam Light Festival:
De historische binnenstad van Amsterdam is ruim 50 winterdagen het sfeervolle decor voor het internationale licht- en waterfestival.Β Het festival toont verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars in de openbare ruimte. De vaarroute, Water Colors, toont alle kunstwerken langs de Amsterdamse grachten en de Amstel. De wandelroute, Illuminade, vindt plaats in de Amsterdamse binnenstad.Β Het festival vindt plaats van vrijdag 6 december 2013 t/m zondag 19 januari 2014.

Foto’s: Janus van der Eijnde

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s