LICHTJESAVOND DELFT: 10 DECEMBER 2013

kerstboomSinterklaas is nog maar net de deur uit, maar wij hebben al zin in de kerst! De donkere dagen voor kerst kunnen wel wat licht gebruiken om het knus en warm te maken samen. In Delft wordt er dan ook  elk jaar ‘Lichtjesavond’ georganiseerd op een dinsdag in december. Deze keer vindt dit gezellige evenement plaats op a.s. dinsdag 10 december. There will be light! Ik heb er nu al weer zin in…

Delft is sowieso al een hele gezellige stad om te bezoeken, maar ga vooral met lichtjesavond even kijken in de prachtige stad! In de binnenstad staat deze avond vol kraampjes met leuke aanbiedingen van winkels (heel veel kleren, panty’s, leuke mutsen). Het is dus heel fijn om lekker even te winkelen tijdens deze avond en leuke items te scoren tegen een leuk prijsje! Verder kun je op elke hoek van de straat wel iets lekkers halen. Er staan kraampjes met erwtensoep, worsten, warme chocolademelk en om het af te maken: Glühwein. De hele stad is versierd met je raad het al: lichtjes. Je komt al helemaal in de kerststemming! Ook zijn er kleine kampvuurtjes waar je jezelf kunt opwarmen. En de terrassen (vooral bij de Beestenmarkt) draaien overuren. Heerlijk met een dekentje om warme chocolademelk drinken. Hoe gezellig wil je het hebben?

kraampjes

Lichtjesavond begint altijd op de Markt met een kerstverhaal en een kerstkoor die zingt. Vervolgens wordt de grote kerstboom die op de markt staat aangestoken. Elke keer wordt er weer een ander spektakel van gemaakt. Vorig jaar vloog er een engel aan een hijskraan om de kerstboom aan te steken, heel gaaf om te zien! Op de markt begin dit om 18:30 uur en de kerstboom wordt om 19:00 aangestoken.

markt

In December kijk ik er elke keer weer naar uit en ik wil het dit jaar zeker weer niet missen! Ik maak foto’s voor jullie om een sfeerimpressie te geven. Als je zin hebt om te komen: kom zeker langs! Samen gezellig genieten van de aanloop naar kerst. Ik heb er al weer zin in…

Meer informatie?

http://www.bureaubinnenstaddelft.nl/evenementen/activiteiten/lichtjesavond-de-kerstverhalen-van-delft-2013

chocomelk

Bronnen foto’s: bureaubinnenstaddelft.nl, nufoto.nl, improve.nl, thebeautyblossoms.nl

Advertenties

Een gedachte over “LICHTJESAVOND DELFT: 10 DECEMBER 2013

  1. Pingback: AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL 2013 | Pretty Minds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s