VROUWEN EN VOETBAL

foto-14Vrouwen en voetbal… ik zie je denken! Twee dingen die niet samen kunnen… of toch wel? Afgelopen dinsdag ben ik met vier medebloggers naar de voetbalwedstrijd Nederland – Colombia in de Amsterdam ArenA geweest. Twee weken geleden was Celine, één van de Pretty Minds girls, jarig. Ze wilde altijd al een keer naar een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal. En laat er nou net een wedstrijd plaatsvinden vlak na haar verjaardag. Wat is er nou leuker dan samen met je vriendinnen een potje staren naar leuke mannen die met een bal spelen?

Voor mij was dit ook de eerste voetbalwedstrijd, net als voor de jarige Celine. Ik had het idee dat ik dronken mannen tegen kwam, gek werd van het geschreeuw en getoeter, maar alles viel eigenlijk reuze meer. Er hangt een gezellige sfeer in de ArenA. Voordat ik naar de wedstrijd ging, heb ik vijf tips gevraagd aan de mannen van mijn familie zodat ik me kon voorbereiden op mijn allereerste voetbalwedstrijd. Ik heb ze hieronder alle vijf beschreven:

1. Dit is de allerbelangrijkste regel voor een vrouw die niets van voetbal afweet, laat staan begrijpt. Praat niet mee! Vrouwen hebben het toch ook direct door als mannen mee proberen te praten over GTST, zonder dit ooit gekeken te hebben? Precies! Doe dit dus ook niet met voetbal. Praat niet over buitenspel, dan praten mannen niet over Nina Sanders.

2. Hou je aan regel 1. Deze regel is volgens menig man in mijn omgeving de belangrijkste.

3. Probeer je actief op te stellen. Veel vrouwen vinden voetbal niet leuk, maar houden wel van de gezelligheid en het sfeertje. Ga niet passief op de tribune zitten en kijken met een chagrijnig hoofd, want dat stoort mannen. Wat ze vooral leuk vinden, is dat je je shirt uitrekt na ieder doelpunt. Hier luisteren wij meiden natuurlijk niet naar!

dutchdresses

4. Blijf jezelf en straal dit ook uit. Het schijnt dat vrouwen dubbel zo veel woorden gebruiken als mannen op een dag. Hierdoor zijn mannen bang dat je tijdens de wedstrijd gaat praten. Maar wij weten wel beter, we houden ons mond en blijven dat lieve vriendinnetje zodat zij hun mond houden als onze series op televisie beginnen. En daarnaast, in een Arena vol supporters hoor je toch niet dat we praten dus wat maakt het eigenlijk uit? Gezelligheid kent geen tijd!

5. Scheer je oksels. Juichen met stoppels of bosjes okselhaar kan echt niet. Je doet je buren er geen plezier mee!

juliaroberts

En de laatste tip komt van mijzelf:

Stel, er gaat een wave door de ArenA en jij wil hier aan meedoen, hou dan vooral je klapstoel omlaag. Dat scheelt een hele hoop ellende als je weer gaat zitten. Yes….

Unknown

Om 22:30 uur was de voetbalwedstrijd afgelopen en ook al bleef de stand 0-0, ik heb een heerlijke avond gehad! Vrouwen en voetbal is naar mijn mening een goede combinatie, je moet je er alleen wel even in verdiepen!

Mocht je zelf ook een wedstrijd bij willen wonen, kijk dan even de website van de KNVB: http://www.knvb.nl en vergeet niet mijn tips door te lezen!

Bron: nadelunch.com

Bronnen foto’s:

http://hardhoofd.com/2010/06/21/tip-fuck-het-wk-jurkje/

http://plazilla.com/okselhaar-wat-moet-je-ermee

http://stickerish.com/products-page/f7u12-decals/true-story-guy/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s