GEZELLIG ÉN LEKKER: TAARTEN DECOREREN

madametaartOp zoek naar een leuke workshop om te doen met vriendinnen of familie? Ben je benieuwd naar jouw talent om een taart te decoreren? Ga eens creatief een taartenworkshop doen. Afgelopen zaterdag heb ik deze workshop gedaan met mijn moeder en vriendinnen. Dit zorgde voor veel gezelligheid en een heerlijke, mooi gedecoreerde taart!

De taartenworkshop hebben wij gedaan bij ‘Taart en Meer’ in Berkel en Rodenrijs via een actie van Groupon. Bij aankomst keek ik mijn ogen uit: wat een mooie taarten sierden de winkel! Van Sweet16 tot prinsessentaart, voor ieder wat wils. We werden hartelijk verwelkomd met een kopje koffie of thee door Saskia, de onderneemster van ‘Taart en meer’. Zij maakt zelf taarten en geeft verschillende workshops per thema. Ons thema? kikkers!

taartenwinkel  muis

De basis van de taart, de cake, was vooraf gebakken en lag in drie lagen klaar. We hadden daarnaast allemaal ‘gereedschap’ klaar liggen om de taart verder te maken. We begonnen met het vullen van de taart met botercream en jam naar keuze. Daarna kregen we een groot stuk marsepein. Dit marsepein kleurden we met een groene kleurstof en moesten we plat maken. Vervolgens was dit een grote vlakte die we heel precies om de cake heen plaatsten. Na dit gedaan te hebben, hadden we een taart met marsepein basis. Glad maken en het decoreren kan beginnen!

cake 2     cake

In duidelijke stappen werd er tijdens de workshop uitgelegd hoe je de kikker precies moet maken. Je maakt je eigen draai aan de kikker, geen één is hetzelfde. En vanaf dat moment begint het leukste. Een bak vol met figuurtjes op de tafel en de laatste decoraties kunnen beginnen! Ik vond dit zelf het leukste gedeelte omdat je dan totaal je eigen draai kan geven aan de taart. Je kunt je creativiteit helemaal kwijt in deze workshop en het is nog rustgevend ook. Verder hebben we onderling veel gelachen, want het gaat natuurlijk niet allemaal perfect. Het is gezellig en na afloop krijg je jouw eigen gedecoreerde taart mooi verpakt mee naar huis. Je maakt zeker indruk met zo’n mooi gedecoreerde taart! En altijd leuk als je eters krijgt natuurlijk. Hieronder zie je het resultaat van mijn taart.

taart2 taart3

Ik ben erg tevreden over mijn taart en ik vind het ook goed bij mij passen. Kleurrijk, vlinders en natuurlijk de tekst van onze blog: Pretty Minds!  Krijgen jullie al trek? Ik kan jullie vertellen dat de taart erg lekker was! Komt vast door de naam die er op stond…

taart5

Er zijn nu rond de feestdagen speciale workshops met het thema ‘Sinterklaas’ en ‘Kerst’. Een leuke taart voor de feestdagen, altijd lekker. De taart kun je na afloop invriezen als je de taart op een later moment wilt eten.

Wil je ook graag een workshop doen? Hieronder staan de contactgegevens van Saskia die het met veel passie en plezier doet.  Op de website kun je je aanmelden voor een workshop en zie je de prijzen staan.

goede reden

Taart en meer

Berkel en Rodenrijs

www.taartenmeer.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s