VIDEO’S: NEDERLANDS FILM FESTIVAL

NFFWoensdag 25 september t/m vrijdag 4 oktober was het feest in Utrecht! De 33e editie van het Nederlands Film Festival ging van start. De rode loper was uitgerold langs het Schouwburg van Utrecht en vele BN’ers maakten hun opwachting. Onder andere de films Hoe Duur Was De Suiker, Met Jou Heb Ik Geleerd en Chez Nous gingen in première en Pretty Minds deed verslag!

Het film festival werd geopend met de film Hoe Duur Was De Suiker. Het is een historisch drama over twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname. De blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini wonen op de bloeiende suikerplantage van Sariths familie. De constante dreiging van aanslagen door weggelopen slaven bedreigen het beschermde plantageleven.

Reporter Ayla ging samen met cameraman Dennis naar de feestelijke opening om de BN’ers het hemd van het lijf te vragen! Bekijk hier het verslag.

Naast grote films was er tijdens de filmweek ook plaats voor de kleinere films. Zo ging zaterdag 28 september de film Met Jou Heb Ik Geleerd van Joris Linssen in première. Zanger en presentator Joris Linssen raakte ooit betoverd door de klanken van de Mexicaanse Mariachi. Nu gaat hij met zijn band Caramba terug om een serenade te brengen aan zijn twee grote helden: Armando Manzanero en José Alfredo Jiménez. Een roadmovie over passie voor muziek, ambitie, vertrouwen en vriendschap. Joris Linssen en Caramba brengen hun ‘polder Mariachi’ terug naar de oorsprong en willen weten of de Mexicanen hun muziek kunnen waarderen.

Reporter Lisa stond langs de loper om Joris en de regisseur vragen te stellen over de roadmovie.

Woensdag 2 oktober ging één van de grootste Nederlandse films van dit jaar in première: Chez Nous. Chez Nous vertelt het verhaal van het homovriendelijke café Chez Nous dat verkocht dreigt te worden aan een grote horecamagnaat. Om deze verkoop te voorkomen, plannen de vaste bezoekers van het café een kraak tijdens de Amsterdam Gay Pride. Ze hebben het gemunt op een diamanten collier die miljoenen waard is en te zien is in het ‘Koninklijk Museum’ in Amsterdam. De groep hoopt met de buit weg te komen in de drukte van de botenparade en zo hun stamkroeg en thuisbasis te kunnen redden van de ondergang. Met een sterrencast zoals Alex Klaasen, Thomas Acda en Isa Hoes waren de verwachtingen voor deze film hooggespannen.

Reporters Cindy en Ayla deden verslag van deze première. Hebben de acteur zelf eigenlijk ooit wat gestolen? Bekijk het hier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s