ZES MEEST VOORKOMENDE FÖHNFOUTEN

Schermafbeelding 2013-10-03 om 13.52.56Als ik oneindig veel geld had, zou ik het waarschijnlijk uitbesteden aan de kapper. Maar helaas, elke ochtend moet ik mijn eigen haar föhnen…. Een drama! Het maakt niet uit hoe vaak ik het probeer, ik eindig vaak met een kuif of haar dat in de klit zit. Het probleem is dat ik gewoon niet weet hoe het precies moet. Hieronder kun je de meest gemaakte föhn fouten lezen om ze zelf in de toekomst te vermijden!

1.    Haar föhnen zonder haarstylingsproduct

Dit is de belangrijkste stap tijdens het haarföhnen. Deze stap slaan de meeste meisjes vaak over. Het gebruik maken van een stylingproduct zorgt ervoor dat je haar beschermd is tegen de warmte van het föhnen. Welk stylingproduct je hiervoor gebruikt, hangt af van je haarsoort. Tip: gebruik ook een haarstylingproduct als je je haar wilt krullen of stijlen. Het beschermen van je haar tegen de hitte is het allerbelangrijkste.

2.    Soort borstel

Een belangrijk punt is het soort borstel dat je gebruik tijdens het föhnen. Gebruik nooit een metalen borstel! Deze borstel warmen veel sneller op waardoor je haar veel te warm wordt. Dit zorgt voor pluizend haar. Je kunt beter gebruik maken van een ronde borstel met een mix van nylon en harige borstelharen. Deze borstel wordt niet zo snel heet en zorgt ervoor dat je haar glad en zacht aanvoelt.

ronde nylon borstel

3.    Te heet föhnen

We hebben net gelezen dat verschillende haarsoorten verschillende haarstylingproducten nodig hebben. Deze verschillende haarsoorten hebben ook ieder een eigen föhn temperatuur nodig. Meiden met krullend haar, moeten niet te heet föhnen aan het begin van de haarlijn. Zij kunnen hun föhn het beste op de laagste stand zetten en tijdens het föhnen de krullen doorkammen. De krullen gaan dan niet pluizen. Meiden met stijl haar kunnen de föhn op de middelste stand zetten. Zo krijgen zij mooi, glad en glanzend stijl haar. Tip: gebruik de heetste stand niet. Door de hitte kan de kwaliteit van je haar achteruitgaan en zelfs afbreken. Dit is niet de bedoeling!

4.    De föhn niet bewegen

Het is absoluut niet slim om de föhn op dezelfde plek te houden. Je zou verwachten dat dit wel het effectiefst werkt. Dit is helemaal niet zo! De plek waarop je de föhn constant houdt, wordt te warm en dat is, zoals je hierboven hebt gelezen, slecht voor je haar. Het beste is om de föhn gelijkmatig over het haar te verdelen.

5.    Verkeerde positie van borstel en föhn

De beste positie voor het föhnen van je haar is als volgt. Houdt de borstel verticaal en de föhn horizontaal. Zo voorkom je dat je haar niet alle kanten op gaat waaien en zo voorkom je weer klitten of pluizig haar. Je kunt je haar beter niet van onder of van achter naar voren föhnen. Je kunt beter van voor naar achter föhnen, want daar blijft je haar het meest van glanzen zonder dat er pluis of klitten in je haar zitten.

6.    Vergeten om het haar in stukken te verdelen

Je kunt veel efficiënter föhnen als je je haar verdeelt in verschillende stukken en niet om snel even alleen de bovenkant te föhnen. Verdeel je haar in lagen en doe dit met behulp van klemmetjes of haarelastiekjes. Begin dan van voor naar achter te föhnen. Nadat je de eerste laag geföhnd hebt, ga je naar de volgende laag. En zo vervolg je het proces totdat heel je haar droog is.

Weet je niet welke föhn je moet kopen? Dat maakt niet uit, alle föhns werken even goed, alleen je moet er mee om kunnen gaan en de juiste spullen erbij gebruiken.

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan mijn tips. Mocht je zelf nog tips hebben, aarzel dan niet en zet ze in een reactie hieronder!

Bron: girlsguideto.com

Advertenties

3 gedachtes over “ZES MEEST VOORKOMENDE FÖHNFOUTEN

  1. De meeste haardrogers van goede kwaliteit hebben een koelstand die de warmte-elementen afzet en de luchtstroom kouder laat worden. Dit is een voordeel bij het stylen, want dit kan gebruikt worden om de golf van het haar opnieuw te vormen. Door de koele lucht over het haar te richten wanneer het rond een borstel of een andere stylingtool is, kan je vorm creëren in het haar of ‘vastzetten’. Dit werkt vooral goed ‘met een ronde borstel om de pony te doen krullen, de haarpunten naar buiten te doen wippen of de onderste rand van het haar naar binnen te doen draaien. Dus eerst drogen, dan met borstel model erin maken en vervolgens ‘vastzetten’ met je borstel en koude lucht.
    Ik hou van fohnen!! 🙂

  2. OMG! Oepsss k heb heel vaak op de heetste stand gezet dat doe k nu niet meer en mijn haar is bog steeds zacht en glad Dankje voor de tip 😂😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s